Chua is een karakter uit het verhaal, Rikki Tikki Tavi. Chua waarschuwt Rikki voor de gevaarlijke cobra’s en bedenkt een oplossing om de slangen te verslaan. Chua is energiek, praktisch en creatief

Net als de “echte” Chua, beschikt onze Chua over alle drie die eigenschappen. Chua is niet alleen creatief is het oplossen van problemen, maar vindt het ook fantastisch om te  knutselen of andere creatieve opkomsten te bedenken. We proberen altijd spannende en vernieuwende programma’s neer te zetten en dan is creativiteit erg belangrijk. Chua vind het belangrijk dat de kinderen lief zijn  voor elkaar, maar ook dat het klikt binnen het leidingteam. Dat is bij ons gelukkig het geval. We vullen elkaar perfect aan.

Shanti woont samen met haar familie in Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Mowgli komt in het mensendorp wonen en Shanti leert  hem alles over de gebruiken van de mensen. Hij leert haar alle wetten en regels in de jungle en red meerdere keren haar leven bij het ondekken van de jungle. Shanti is nieuwsgierig en handelt uit gevoel.

Onze Shanti is ook erg nieuwsschierig. Ze houdt er van om samen met de kinderen nieuwe dingen te ontdekken. Ook onze Shanti vindt familie belangrijk. Het contact met ouders is van belang voor een goede samenwerking tussen leiding en ouders. Shanti vind het altijd leuk als we er nieuwe kinderen bij krijgen. Wat Shanti verder belangrijk vindt, is dat je jezelf respecteert en respect toont voor de anderen.

Junior is misschien wel het meest bekende personage uit Jungle Book. Hij komt niet alleen in de boeken voor, maar ook in de tekenfilm. Hij is het kleine, jonge olifantje die aan de staart van papa olifant in de parade loopt. Junior is een beetje klunzig, maar ontzettend lief en behulpzaam voor Mowgli.

Onze Junior is ook lief en behulpzaam. Wanneer je een ongelukje hebt gehad, een snee of je voet gestoten, dan kun je altijd bij Junior terecht. Junior houdt van stoeien met de kinderen en soms zou hij zelf nog graag Welp zijn. Junior kijkt altijd erg uit naar het weekend en zomerkamp. De kampen doen je inzien dat je een hele hechte groep bent en dat je op elkaar kunt bouwen. Elk kamp maakt de groep nòg hechter, dat is echt iets om naar uit te kijken.